Έναρξη διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων

  Η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων της δράσης :   «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και…

Eνημερωτικό βίντεο για τη Δράση: «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β' Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ

  Δείτε το σχετικό βίντεο για την  Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β' Κύκλος)» του…

Η Σημασία των Social Media για την On Line Διαφήμισή σου

Το πρώτο βήμα για την on line παρουσία σου το πραγματοποίησες, κατασκευάζοντας το εταιρικό website…

Ξεκίνησαν οι υποβολές της 1ης περιόδου για τη δράση «Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄Κύκλος» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020 [5/7/2017]

Ξεκίνησε την Τετάρτη 05.07.2017η 1η περίοδος υποβολών για τη δράση των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄Κύκλος του…

Ξεκινά η λειτουργία του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού

Ξεκινά η λειτουργία του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού ( Escrow Account )   Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή…
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 09:40

Ξενοδοχειακά καταλύματα σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την απόφαση 2986, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προσδιορίστηκαν οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν, από προγράμματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Λειτουργικές μορφές και κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων: 
 
Α. Ενίσχυση της ίδρυσης κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, είναι οι ακόλουθες: 
 
   1. Ξενοδοχεία 5, 4 και 3 αστέρων
 
 Η ενίσχυση της ίδρυσης των ξενοδοχείων 5, 4 και 3 αστέρων, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση 216/2015 (Β΄ 10) «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων», όπως ισχύει.
 
Ελάχιστη δυναμικότητα: 10 δωμάτια, 20 κλίνες.  
Μέγιστη δυναμικότητα : 30 δωμάτια, 60 κλίνες.  
 
  2. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)
 
Η ενίσχυση της ίδρυσης των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (camping) γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση 14129/2015 (Β΄ 1476) «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων», όπως ισχύει. 
 
Β. Ενίσχυση της ίδρυσης μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων. Οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων , που δύνανται να ενισχυθούν στο πλαίσιο προώθησης των τουριστικών δραστηριοτήτων είναι οι ακόλουθες: 
 
   1. Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες
 
Η ενίσχυση της ίδρυσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση 27715/2013 (Β΄ 3118) «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων», όπως ισχύει.
 
 Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός κατοικιών: 2
 Ελάχιστος συνολικός αριθμός κλινών: 10.
 
Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τα νησιά τα οποία έχουν πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους. 
 
  2. Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 4 και 3 «κλειδιών»
 
Η ενίσχυση της ίδρυσης ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων γίνεται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 21185/2014 (Β΄ 2840) «Κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)», όπως ισχύει. Ελάχιστη δυναμικότητα: 5 δωμάτια, 10 κλίνες.
 
 
Γ. Ξενοδοχειακά καταλύματα εντός παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων.
 
Η ενίσχυση της ίδρυσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 33/79 (Α΄ 10) και την αρ. 532249/27-07-94 (Β΄ 616) απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ.
Τα ανωτέρω κτίσματα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακά ή διατηρητέα από τις αρμόδιες κατά τόπους Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑ). 
 
Επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων
 
Ενισχύεται η επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που λειτουργούν με ειδικό σήμα λειτουργίας, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο του τουριστικού καταλύματος (αρχικό κατάλυμα συν επέκταση) ανήκει στις λειτουργικές μορφές και κατηγορίες της παρούσας υπουργικής απόφασης και μόνον υπό τους όρους και περιορισμούς του άρθρου 4 αυτής.
 
 `Αρθρο 4  : Περιορισμοί στη χωροθέτηση και τις κατηγορίες κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων
 
Η ίδρυση και επέκταση των τουριστικών καταλυμάτων υπόκειται στους ακόλουθους όρους και περιορισμούς:
 
α. Η μετατροπή χαρακτηρισμένων παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων σε τουριστικά καταλύματα πριμοδοτείται κατά την αξιολόγηση της πρότασης, στις περιοχές εφαρμογής των προγραμμάτων του Κεφαλαίου Α της παρούσας και με όσα καθορίζονται σε αυτά, χωρίς κανένα επιπλέον περιορισμό.
 
β. Σε παραδοσιακούς οικισμούς ενισχύεται μόνο η μετατροπή σε κατάλυμα παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων, η ίδρυση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθώς και ο εκσυγχρονισμός κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων.
  
Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων 
 
Ενισχύεται ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός των αδειοδοτημένων κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων του άρθρου 1 του Ν. 4276/2014 , όπως ισχύει, ανεξαρτήτως λειτουργικής μορφής και τάξης.  
 
Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής
 
Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής που περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής των προγραμμάτων του Κεφαλαίου Α της παρούσας και περιγράφονται στο Ν. 4276/2014, όπως ισχύει, υλοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις εξειδικευμένων υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές τους και τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας. 
 
Νόμιμες εγκρίσεις και άδειες
 
Όλες οι ενισχύσεις χορηγούνται υπό τον όρο, ότι έχει προηγηθεί η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η λήψη των νομίμων αδειών για την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων καταλυμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.
Το ΦΕΚ, που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, έχει ως εξής:
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3885
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 2986: 
 
" Προσδιορισμός των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων" .
 
 

Social Media

facebook    google plus

Αρχείο

« Αύγουστος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
No plugin selected!